Som alle vellykkede merkevarer med en stolt arv, gjenkjenner Roberts behovet for å tilpasse seg i en verden der alt forandrer seg. Måten folk lytter til musikk og radio har ikke vært noe unntak fra dette. Det komplette utvalg av radioer som tilbys i dag bærer med seg både innovasjon og klassisk design som er tro mot visjonen til selskapets grunnleggere.

For mer enn 80 år siden, begynte de innovative grunnleggerne av Roberts Radio å lage bærbare radioer i et lite butikklokale i London. De hadde en enkel filosofi: Aldri gå på akkord med kvalitet, men også stadig å flytte grensene for hva som var mulig og få til. Selskapet har holdt seg til denne filosofien siden og er fortsatt Storbritannias ledende innen bærbare radioer. Roberts radioer er elsket over hele verden og er bygget for å tåle tidens tann.

I 1932 grunnla Harry Roberts, Roberts Radio Company i samarbeid med Leslie Bidmead, som solgte sin motorsykkel for å betale for den lille fabrikken. I utgangspunktet var produksjonen 3 radioer pr. uke, men med deres kompetanse og en lojal og dyktig arbeidsstokk, etablerte de seg raskt med et rykte for høy kvalitet på produktene.

Project1.jpg

Harry Roberts ble født 20/5-1910
i Mile End, London. Han var den
yngste av familiens 6 barn. Familien
hadde opprinnelig vært moderat
velstående, men hadde i denne
perioden tøffere tider. Om de aldri
var i regelrett fattigdom så var det
en konstant kamp for å opprettholde standarder.

Harry måtte gå på kommunal skole,
og det var ikke vanlig for
mellomklassen på den tiden.
Privat skole skulle det være.
Han gikk allikevel alltid respektabelt
kledd, og gjorde det meget godt på skolen.

Et brev Harry Roberts fikk i 1940, fortalte ham at Dronningen hadde kjøpt en Roberts radio fra Harrods. Det viste seg å være den andre av mange som eies av den kongelige husholdning. Stan Vandenberghe, som har jobbet ved Roberts siden 1942, husker fortsatt den dagen Harry Roberts kom opp trappa på fabrikken, denne gangen i Hampton Court, med et brett med Champagne og den spennende kunngjøringen om at Roberts Radio hadde blitt utpekt som radioprodusent til dronning Elizabeth II. På den tiden hadde selskapet bare noen få ansatte, så det tok ikke lang tid å servere Champagne til alle!

Project2.jpg

Tildeling av Kongelig hoffleverandør gjennomgås hvert femte år. Roberts Radio må da demonstrere fortsatt leveringsdyktighet av produkter til de kongelige husholdninger og oppfylle de aller høyeste standarder i produktets fortreffelighet, kvalitet, service og innovasjon.

I dag er Roberts Radio umåtelig stolte av å inneha to titler som hoffleverandører av radioer til Hennes Majestet Dronningen og HKH Prinsen av Wales,
en utmerkelse deres konkurrenter bare kan drømme om.

Project5.jpg

I 1956 skapte Harry Roberts den
opprinnelige "Revival" R66.
Den var inspirert av utformingen til en veske
som hans kone eide.

Senere utviklet dette produktet seg til R200
og ingen i selskapet kunne ha spådd at et
britisk designikon var blitt født. På slutten av
1980-tallet, da Roberts konkurrerer med
internasjonale elektronikkgiganter, var
tilfeldigvis R200 med i en Martini reklame
på TV som førte til en økning i etterspørselen.

Denne R200 ble gjeninnført i lyse rødt og gitt navnet "Revival". Gjennom årene har utvalget av farger og mønstre endret seg for å gjenspeile mote og interiørtrender, og i dag er seksten forskjellige versjoner kommersielt tilgjengelig for Storbritannia i DAB Revival serien. I Norge er for tiden 8 av disse modellene tilgjengelig, og flere kommer fremover.